Digitale datarevolutie - Van belofte naar praktijk

Wie goed om zich heen kijkt, ziet overal tekenen van de digitale datarevolutie. We leven in een tijd waarin data overvloedig aanwezig is en de hoeveelheid data maar exponentieel blijft groeien.

Maar wat zien we daar van in de praktijk? Significant laat u graag kennismaken met concrete en praktische toepassingen van ‘big data’ in het overheidsdomein. We bespreken voorbeelden uit de veiligheidsketen, de zorg en het sociaal domein. We kijken naar toepassingen om:
  1. Snel en gericht data te verzamelen (webscraping, text mining)
  2. Grote hoeveelheden data efficiënt te analyseren (data mining, machine learning
  3. Resultaten toegankelijk te presenteren (dashboarding).

De (maatschappelijke) meerwaarde staat bij alle cases voorop, terwijl u en passant kennismaakt met de onderliggende technieken. Vanzelfsprekend is er volop ruimte voor vragen en voor dialoog om de brug te slaan naar uw eigen praktijk.

Geïnteresseerd in praktische toepassingen van de digitale datarevolutie in het overheidsdomein? Meld u dan aan voor het seminar ‘Digitale datarevolutie: van belofte naar praktijk’ op 23 november 2017, vanaf 13.00 uur. Deelname is  kosteloos. De locatie is centraal in Nederland en afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan!

Aanmelden kan eenvoudig via: datarevolutie@significant.nl


Significant
Thorbeckelaan 91
3771 ED Barneveld
T
+31 342 40 52 40
E
info@significant.nl
BTW
NL811394529B01